Het ontstaan van RCVoerboten

Even voorstellen, mijn naam is Ruud Schuitmaker.
Inmiddels staat de teller op 58 jaren....................................

Vanaf mijn 13e jaar ben ik al gepassioneerd door techniek en alles wat op afstand is te bedienen, in die tijd kon je een Tamiya kopen voor nog geen 100 gulden, helaas was dat voor mijn ouders toch nog te duur om cadeau te doen voor mijn verjaardag, Sint-Nicolaas of kerst.
De interesse bleef en na wat probeersels in mijn verdere jeugdjaren raakte ik in de jaren 80 verzeild in de modelauto racerij, een hobby / sport die mij erg veel plezier gaf, desondanks hield ik het wedstrijdrijden maar 5 jaar vol en eigenlijk alleen op clubniveau, zonder aansprekende nationale of internationale resultaten sloot ik mijn toenmalige hobby af en ging tijd besteden aan mijn gezin, zakelijke carrière en andere hobby's waaronder vissen.

Het opgedane gevoel verdween echter niet en aan het begin van de 21e eeuw besloot ik mijn oude liefde weer op te pakken, modelbouw, electronica, dingen op afstand besturen en voornamelijk het modelautoracen.
Ik bouwde auto's, vliegtuigen en boten en uiteindelijk ging ik met de (race)auto's ook weer mijn wedstrijdje rijden, niet onverdienstelijk als ik dat mag zeggen want de bekerkast staat redelijk vol en ik schopte het zelfs tot fabrieksrijder bij een bekend RC raceteam waardoor ik mijn wedstrijden regelmatig nationaal en internationaal kon en ging rijden.
Ondanks dat ik een aardig rondje kon rijden vond ik mezelf geen talent in het besturen maar des te meer in het bouwen, sleutelen aan en doorontwikkelen van de raceauto.
Ondersteund door mijn opleidingen en ervaring in fijnmechanica en elektronica zette ik in mijn "gesponsorde" tijd zelfs een racingschool op om andere rijders, mechanics en belangstellenden de kneepjes van "het vak" te leren.

In 2010 volgde een (race) sabbatical vanwege de perikelen betreffende de verkoop van mijn toenmalige bedrijf, het opzetten van mijn nieuwe bedrijf en om meer tijd te krijgen voor het vissen op voornamelijk de Karper en de Snoek.
Ik ging mijn visuitrusting uitbreiden en kocht een voerboot/baitboat met daarin een fishfinder, mijn zoon die ook graag viste op Karper werd ook voorzien van een voerboot/baitboat met fishfinder maar dan van een ander merk.
Tot mijn verbazing kwam ik erachter dat ondanks dat de voerboten en draadloze dieptemeters redelijk wat geld kosten ze zeker niet probleemloos bleken te zijn, garantie, reparaties en vervangingen door derden gaven onvoldoende tevredenheid en uiteindelijk was ik feitelijk gewoon ontevreden over de kwaliteit en de gehanteerde standaard van de producten.
Ik was deze standaard zeker niet gewend immers in de RC-racerij werkte ik uitsluitend met kwaliteit.
Gesteund door mijn kennis en ervaring besloot ik de boten nog in de garantieperiode maar zelf onder handen te nemen en met resultaat.
Inmiddels werken onze voerboten alweer een aantal jaren naar volle tevredenheid, ze varen beter en harder, liggen beter in het water en ze zijn vooral betrouwbaar.
Ook werken onze fishfinders/dieptemeters nu echt goed en hebben ze in tegenstelling tot de beloftes van de diverse fabrikanten nu werkelijk een bereik van honderden meters.

Mijn werkzaamheden en verhalen over voerboten, dieptemeters en aanverwanten bleven niet onopgemerkt en dat resulteerde in een aantal verzoeken van mensen om van hun boot ook een betrouwbare en vooral betere boot te maken, zo gezegd zo gedaan maar daar stopte het niet ......................................

Uiteindelijk werk ik nu voor meerdere hengelsportzaken en uiteraard voor particulieren en houd me vooral bezig met het op maat maken, verbeteren, upgraden en repareren van bestaande voerboten en het inbouwen/ombouwen, automatiseren/repareren van fishfinders, verlichting, enz., veelal maatwerk dus.
Ook het leveren van nieuwe en/of gebruikte voerboten, dieptemeters en onderdelen behoren inmiddels tot het programma want je wilt de klanten ook iets meer bieden dan alleen maar een paar handige handen in een werkplaats.

De passie voor techniek voert bij RCVoerboten de boventoon, dat moge duidelijk zijn.

Met vriendelijke groet en tot ziens in onze werkplaats,

Ruud Schuitmaker


 

Gastenboek

  • 02-01-2021 - Vandaag mijn voerboot opgehaald bij Ruud. Een volledig vernieuwde en...  lees meer
  • 13-11-2020 - Afgelopen woensdag mijn nieuwe Revolt S5 opgehaald.
    De uitleg was super...  lees meer
  • 05-11-2020 - Eind september voerboot Prisma Black met Deeper Chirp gekocht. Ruud...  lees meer
Plaats een bericht
  • Logo new

Aanbieding

© 2014 - 2021 RCVoerboten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel