The Black Series

The Black Series zijn volledig door RCVoerboten gebouwde karper en roofvis voerboten die zich qua modellen, opbouw, eenvoud, vaareigenschappen, kwaliteit en duurzaamheid duidelijk onderscheiden van de concurrentie.

In 2014 zijn we gestart met een selectie van deze serie voerboot rompen, onze keuze viel op FRP (hoogwaardig polyester) omdat dit zeer sterk en licht is daarnaast is het in tegenstelling tot kunststof niet onderhevig aan veroudering en is het in geval van schade ook beter en makkelijker te repareren. De rompen bestaan uit een boven en onder schaal, deze worden na het bouwen van de boot tot 1 geheel gelamineerd, een uniek concept wat de romp enorm sterk, stijf en duurzaam maakt.

In tegenstelling tot de concurrentie is elke vorm van onderhoud en reparatie uit te voeren zonder de romp te hoeven delen en kunnen we “overal” bij, onderhoud en eventuele reparatie zijn dan ook altijd minder kostbaar, onderwerpen waar de gemiddelde visser vaak pas bij stil staat of achter komt als zijn voerboot minder goed functioneert en inderdaad onderhoud of reparatie nodig heeft en dan blijkbaar uit elkaar moet om bijvoorbeeld een simpel component te vervangen.

De Black Series zijn op een enkel model na veelal uitgevoerd met een V-romp wat resulteert in veel betere vaareigenschappen dan wat je ziet bij de gemiddelde Catamaran of Trimaran “duwbakken” die je tegenkomt, een mes snijdt nou eenmaal beter door de boter dan een vork……………ook hebben wind en golven duidelijk minder impact op onze modellen en uiteraard varen V-rompen ook altijd veel beter in een rechte lijn.

De “Rhino” motor welke gebruikt wordt in de Black Series is met zijn ruim 900 gram en 2 stuks 608 ZZ kogellagers ook absoluut uniek en kom je in geen enkele andere voerboot tegen. De motor is enorm sterk, heeft een veel lager toerental dan de concurrentie en is duidelijk de stilste en zuinigste motor van het hele veld, ook van warmteontwikkeling is totaal geen sprake, zelfs niet bij tuning. De dubbel ondersteunde aandrijflijn is standaard van hoogwaardig metaal en niet van plastic zoals je tegenkomt in vele zogenaamde en zichzelf benoemde "kwaliteits" boten, in tegenstelling tot wederom alle andere voerboten zijn bij onze boten zelfs de lagers van de aandrijfas eenvoudig te vervangen.

Ondanks de toepassing van de enorme motor zijn onze modellen toch met afstand de boten met het laagste totaalgewicht versus volume in de markt, met dank aan het gebruik van polyester en de door ons standaard toegepaste Lithium accu’s, ook alweer een uniek item ten opzichte van de concurrentie waar vooral nog wordt gewerkt met plastic rompen en goedkope, onderhoudsgevoelige en zware loodaccu’s met een korte levensduur.

Om maar even door te borduren op wat de Black Series zo uniek maakt..............onze boten zijn ook zuiniger met energie dan elk ander merk en model en halen toch een snelheid van 4 tot 5 km/h in de standaard uitvoering, een vaartijd van een uur is heel normaal waarbij de totaal afgelegde afstand zomaar 4 tot 5 kilometer is, zoek maar eens een boot die dat doet of kan met een accu van 400 gram, een spanning van 12,6VDC en een inhoud van 5 Ampère.

In onze modellen zitten minimaal 2 servo’s en deze zijn sterk en snel en zijn daarnaast voorzien van 2 kogellagers. De gebruikte besturing (zender) is robuust, heeft een geweldige "look", is super compact, heeft 6 of 10 kanalen, geen breekbare antenne en maximale mogelijkheden, daarnaast is het een van de meest betrouwbare besturingen in de markt en de unit heeft naar keuze 300 of 500 meter bereik, afhankelijk van het gewenste bereik vind je op de boot wel of geen fysieke (ontvanger) antenne aan de buitenkant.

Uiteraard hebben we mogelijkheden voor telemetrie (uitlezen van data op afstand) en eventueel een nog groter bereik, in dat geval zal er een antenne op zowel de boot als de besturing gemonteerd worden.

Van zogenaamde multifunctionele en veelal dure elektronica printen is in onze boten geen sprake, de boot is altijd modulair opgebouwd wat betekent dat er voor iedere functie een apart en eenvoudig uitwisselbaar component aanwezig is.

Resume en tot slot een opsomming van de unieke eigenschappen van de Black Series;

 1. Unieke 1 piece polyester rompmodellen
 2. Uniek voerbak systeem
 3. Uniek beschermtas concept
 4. Standaard geleverd met bootsteun (V-rompen)
 5. Uitmuntende vaareigenschappen, ook bij wind en golven
 6. Totaalgewicht versus volume lager dan elke andere voerboot
 7. Standaard voorzien van Lithium accu en volautomatische snellader
 8. Standaard voorzien van melding “accu leeg”
 9. Zuiniger met energie dan elke andere voerboot en toch zeer snel
 10. Stiller dan elke andere voerboot, laagste toerental
 11. Unieke niet geëvenaarde kogel gelagerde motor, motorsteun en aandrijflijn
 12. Hoogwaardige Zender/Ontvanger combinatie met maximale mogelijkheden
 13. Hoogwaardig energie management systeem
 14. Standaard 6 kilo servo’s met 2 kogellagers
 15. Standaard propeller beschermer

 

 

 

 

 

 

 

Gastenboek

 • 21-06-2020 - Na een lange tijd zoeken ben ik terecht gekomen bij...  lees meer
 • 17-06-2020 - Al een paar maanden was ik op zoek naar een...  lees meer
 • 14-06-2020 - Beste Ruud ,


  Bedankt voor de ontvanger en antenne te maken,je...  lees meer
Plaats een bericht
 • Logo new

Aanbieding

Prisma Compact (GPS, Toslon Sonar) € 1.349,00 € 1.199,00
© 2014 - 2020 RCVoerboten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel