Lood, Lion of LifePo4..?

RCVoerboten is al jaren toonaangevend op het bebied van Lithium IJzer fosfaat accu's als vervangers voor lood accu's, de meest bekende daarvan is wel de blokvorm accu 12VDC/7Ah uur (lood) versus de LifePo4 accu 12,8VDC/10Ah, beiden zien er aan de buitenkant hetzelfde uit, op de kleur en tekst na dan, van binnen en qua gebruik is er echter een wereld van verschil.

   Lood accu                                                              

   LifePO4 accu

Sinds enige tijd zijn er ook concurenten, namelijk de Lithium-ion accu met eenzelfde bouwvorm, de accu is volgens opgave 12VDC/11Ah.

   Lion accu

Aangezien de verkoopprijs van deze Lion accu nagenoeg hetzelfde is als van de Life accu wilden wij wel weten wat de verschillen zouden zijn en namen de proef op de som.

Het resultaat van de Lion accu test was redelijk te noemen en de Lion accu is dus van redelijk niveau, in vergelijk met de Life accu komt de Lion echter op bijna alle fronten flink te kort, met andere woorden, de lion accu is soms een bruikbaar alternatief voor een lood accu in een standaard voerboot of als voeding voor een dieptemeter maar is relatief gezien en zeker in vergelijk met de Life set kwalitatief een stuk minder goed en dus minder goed bruikbaar.

De Resultaten:

  

Gastenboek

  • 15-10-2019 - Vandaag mijn EERSTE voerboot aangeschaft! De Black Scorpion met dieptemeter....  lees meer
  • 10-10-2019 - Vandaag mijn nieuwe voerboot De Poseidon opgehaald bij Ruud. Eerst...  lees meer
  • 27-09-2019 - Ruud,
    Bedankt dat je me gisteren hebt geholpen om de...  lees meer
Plaats een bericht
  • Logo new

Aanbieding

Toslon X-Boat / Toslon TF640 € 2.100,00 € 1.899,00
© 2014 - 2019 RCVoerboten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel